Samenwerking

Wij werken samen met

Osteopathie Tilburg Reeshof

Sinds 1 februari 2017 is Maaike van Dongen haar eigen praktijk in Osteopathie gestart binnen Gezondheidscentrum Forum. Voor meer informatie over de praktijk en osteopathie kunt u terecht op www.osteopathietilburgreeshof.nl.

Loopgroep Fysiotherapie Tilburg Reeshof

Looproep Fysiotherapie Tilburg Reeshof (LFTR) is een loopgroep voor hardlopen en sportief wandelen in een ongedwongen, gezellige sfeer. Niet alleen het sportieve, maar ook het sociale aspect is bij ons zeer belangrijk. In deze sfeer kan iedereen op zijn/haar niveau sportief actief zijn en het beste uit zichzelf halen. Dit onder begeleiding van enthousiaste en ervaren trainers.

De hardlooptrainingen zijn op
Zaterdag om 9.30 uur (september - april) / 9.00 uur (mei - augustus) intervaltrainingen geschikt voor elk niveau.
Maandag om 19.30 uur duurloop- en/of tempotrainingen geschikt voor elk niveau
Na een gezamenlijke warming-up wordt er getraind in verschillende groepen.

De wandelgroep is actief op
Zaterdag om 9.30 uur (september - april) / 9.00 uur ( mei - augustus)
Maandag om 19.30 uur

De trainingen worden altijd afgesloten met koffie/thee om nog gezellig na te praten. Er is gelegenheid om zich om te kleden voor/na de training en zich op te frissen. Je kunt vrijblijvend meedoen aan een aantal trainingen of wandelingen! Een lidmaatschap loopt altijd van 1 januari tot 31 december.

De contributie voor de hardloopgroep tot het eind van het kalenderjaar is als volgt
Vanaf 1 januari bedraagt de contributie €60,00
Vanaf 1 juni bedraagt de contributie €45,00
Vanaf 1 oktober bedraagt de contributie €35,00 
Bij inschrijving voor de hardloopgroep krijg je een hardloopshirtje van de loopgroep.

De contributie voor de wandelgroep bedraagt €35,00 tot het eind van het lopende kalenderjaar. Er zijn geen inschrijfkosten en je bent automatisch lid van de Atletiekunie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Harran van der Heijden, trainer en coördinator van de loopgroep en kunt u terecht op de site www.lftr.nl.

Kinderyoga Balasana

Ik ben Lisette Hamerlinck, kinderfysiotherapeut en kinderyogadocent. Als kinderfysiotherapeut merk ik dat kinderen veel bezig zijn met inspannen en prestatiegericht werken. Voor ontspannen en leren luisteren naar hun eigen gevoel en lichaam is minder ruimte in de maatschappij. Om kinderen hierbij te ondersteunen heb ik een opleiding voor kinderyoga gevolgd, waardoor ik nu lessen kan ontwikkelen om ze dit te leren. Kinderyoga is een combinatie van activiteit, ontspanning, creativiteit en samenwerken. Maar het allerbelangrijkste is dat kinderen plezier hebben en dat ze zichzelf kunnen zijn in de les. Hierdoor leren ze spelenderwijs hun lichaam en geest kennen en hierop te reflecteren. De lessen zorgen er ook voor dat ze op lange termijn verschillende persoonlijke karaktereigenschappen (verder) ontwikkelen:

Inzicht
Kinderen worden zich bewust van anderen, zichzelf, hun lijf en hun handelen. Bijvoorbeeld door ademhaling, bodyscan, aanspannen/ontspannen

Concentratie
Kinderen leren zich gedurende de les te concentreren door mindfullnessspelletjes en andere concentratieoefeningen. Ze leren hun zintuigen aan te spreken en te voelen hoe dit voor hun is. Bijvoorbeeld door mindfullness, visualisatie, creativiteit.

Samenwerking
Tijdens de lessen zullen kinderen ook samen houdingen moeten uitvoeren. Daarnaast worden ze uitgedaagd om samen hun creativiteit te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door creativiteit, partneroefeningen, mindfullness.

Vertrouwen
Kinderen leren andere kinderen te vertrouwen, maar ze leren ook hoe ze met dit vertrouwen om dienen te gaan. Naast vertrouwen in andere kinderen leren ze ook vertrouwen te krijgen in hun eigen lichaam, gedachten en gevoelens. Ze leren hier voor op te komen. Bijvoorbeeld door de vertelsteen, creativiteit, yogahoudingen, partneroefeningen.

De kinderyoga zal in een groep van maximaal 6 kinderen plaatsvinden, waardoor ze ruimte krijgen om zich in de groep te laten zien en zich te ontwikkelen. Kijk op www.kinderyogabalasana.nl voor meer informatie.

Samvida Zwangerschapsyoga

Ervaar de bijzondere tijd van zwangerschap en geboorte bewust en samen met je partner door zwangerschapsyoga. Tijdens de lessen wisselen yogahoudingen, ontspanning en ademoefeningen elkaar af. Daarnaast krijg je informatie over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd. Zwanger zijn doe je samen.

Paramedix

Fysiotherapie Tilburg Reeshof heeft een samenwerkingsverband met Paramedix BV. Paramedix is de leverancier van verschillende oefenmaterialen en verschillende medische tapes. Kijk op www.kinesiotapespecialist.nl.

Hardloopanalyse Brabant

Een betere loopstijl kan de kans op blessures verkleinen, aanwezige blessures verhelpen en de prestaties verbeteren! Het looppatroon wordt in beeld gebracht en beoordeeld middels een video-analyse. Niet alleen de enkels maar het hele lichaam wordt vanaf de zij- en achterkant gefilmd zodat het volledige bewegingspatroon beoordeeld kan worden. Op basis van de bevindingen worden verbeterpunten aangemerkt en adviezen gegeven. Voor meer informatie, kijk op Hardloopanalyse Brabant.

a'lotte coaching

Ons dagelijks handelen bestaat uit een aaneenschakeling van gewoontes, rituelen en patronen. De meeste patronen zijn erg nuttig: ze zorgen ervoor dat je snel en efficiënt je dagelijkse zaken afhandelt en vragen weinig aandacht. Als coach kan ik je helpen om deze en andere belemmerende patronen te herkennen en te veranderen. Dit kunnen simpele alledaagse gewoontes zijn, maar ook onbewuste patronen zoals perfectionisme, moeten of juist vermijden. Voor meer informatie, kijk op a'lotte coaching.

Podotherapie van der Kaa

Podotherapie van der Kaa staat voor kwalitatieve en persoonlijke voetzorg, daarbij vinden zij de samenwerking onderling, maar ook het overleg met andere disciplines erg belangrijk. Tijdens het onderzoek met een loopanalyse en functie onderzoek wordt de oorzaak van uw voet, enkel of hoger gelegen klachten opgespoord. Uw problemen worden verholpen met correctieve- of sportzolen, adviezen, oefeningen, mobiliseren van de voeten of een van de vele andere therapieën. www.allesovervoeten.nl.

Vaccinatiepunt

Iedere week op maandag en vrijdag kunt u in onze praktijk medewerkers van Vaccinatiepunt tegenkomen. Wilt u hierover contact of meer informatie, dan kunt u het beste met het bedrijf zelf contact opnemen via www.vaccinatiepunt.nl.