Terug naar overzicht EPTE (Echogeleide Percutane Therapeutische Electrolyse)
EPTE is een innovatieve en effectieve behandeltechniek die speciaal is ontwikkeld voor langdurige peesklachten, ook wel tendinopathieën genoemd. Tijdens deze behandeling wordt met behulp van echografie een dun naaldje nauwkeurig in het aangedane peesweefsel gebracht. Vervolgens wordt er een lichte elektrische prikkel toegediend, wat zorgt voor een therapeutisch effect dat het herstel van de pees bevordert. Hoewel EPTE in Nederland nog relatief nieuw is, wordt deze techniek al meer dan 10 jaar met succes toegepast in landen zoals Spanje en Portugal.
Wanneer wordt EPTE toegepast?
EPTE kan ingezet worden bij verschillende soorten langdurige peesklachten, waaronder:
- Kniepeesklachten (patellapees)
- Hielspoor (fasciïtis plantaris)
- Tenniselleboog (epicondylitis lateralis)
- Achillespeesproblemen
- Schouderpeesklachten (supraspinatuspees)
Deze techniek is met name geschikt voor patiënten die al langere tijd last hebben van deze aandoeningen en waarbij andere behandelingen onvoldoende effect hebben gehad.
Hoe werkt EPTE?
Belangrijk om te weten is dat EPTE altijd deel uitmaakt van een totaalbehandeling van peesklachten. Voorafgaand aan de behandeling voeren we een uitgebreid lichamelijk onderzoek uit. Hierbij kijken we niet alleen naar de pijnlijke plek, maar ook naar de gewrichten en eventuele myofasciale triggerpoints (spierknopen) die van invloed kunnen zijn op de klacht.
Met behulp van echografie brengen we de conditie van de pees nauwkeurig in kaart en beoordelen we of EPTE een geschikte behandelmethode is. Als de pees geschikt blijkt voor behandeling, wordt onder echogeleiding een naaldje in de pees geplaatst. Vervolgens wordt er gedurende ongeveer 90 seconden een lichte elektrische prikkel toegediend. Hoewel deze behandeling soms ongemakkelijk kan aanvoelen, wordt deze doorgaans niet als pijnlijk ervaren.
Wat kunt u verwachten?
EPTE is een veilige en effectieve behandeling voor chronische peesproblemen. Na de behandeling kan er enige stijfheid of gevoeligheid optreden, maar deze bijwerkingen verdwijnen meestal snel. Het is belangrijk om te weten dat EPTE vaak onderdeel is van een bredere therapie, waarbij ook oefeningen, adviezen en andere technieken worden ingezet om het herstel van de pees te bevorderen.
Meer informatie over deze innovatieve behandeltechniek vindt u op fyzzio.nl of neem contact op met onze praktijk om te bespreken of EPTE geschikt is voor uw klachten.
Bereikbaarheid
013 - 571 82 14
Maandag t/m vrijdag
van 08:30 tot 16:30 uur
Afspraak online plannen
Alle locaties
Alle medewerkers
Alle medewerkers
Arbeidsfysiotherapeuten
Bekkenbodemfysiotherapeuten
Bekkenfysiotherapeuten
Ergotherapeuten
FysioFit trainers
Fysiotherapeuten
Geriatriefysiotherapeuten
Handtherapeuten
Kinderbekkenfysiotherapeuten
Kinderergotherapeuten
Kinderfysiotherapeuten
Manueel therapeuten
Oedeemfysiotherapeuten
Oncologiefysiotherapeuten
Orofaciale therapeuten
Psychosomatisch fysiotherapeuten
Schroth therapeuten
Sportfysiotherapeuten
Front- en backoffice
Interieurverzorging